Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2010 19:15 - ИЗМАМАТА НАРЕЧЕНА"ВОЙНА СРЕЩУ СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ" РАЗКРИТА ТОТАЛНО!
Автор: tomcat Категория: Политика   
Прочетен: 4203 Коментари: 5 Гласове:
6



Класифицирана информация разкрива "провала на войната в Афганистан" От Дневник Всички статии на автора Последна промяна в 13:18 на 26 юли 2010, 7234 прочитания, 373 коментара версия за печат уголемяване на текст смаляване на текст image

image

image

Как тайните на Пентагона стигнаха до "Шпигел", "Гардиан" и "Ню Йорк таймс" - 26 юли

Кой стои зад WikiLeaks - 26 юли

Официални документи с класифицирана информация, изтекли в сайта wikileaks.org, описват провала на войната в Афганистан, пише британският вестник "Гардиън". Около 90 хил. документа разкриват, че Пакистан подпомагал действията на талибаните, докато същевременно получавал големи суми от щатите. Освен това в текстовете се твърди, че американските военни са избивали стотици цивилни в Афганистан.

Документите са предоставени първо на американския "Ню Йорк таймс", британския "Гардиън" и германския седмичник "Шпигел".

САЩ не закъсня с реакцията си и осъди публикуването на класифицирана информация. Съветникът по сигурността на Барак Обама Джим Джоунс каза, че изтичането на информацията няма да навреди на сътрудничеството с Афганистан и Пакистан.

Документите още повече разпалват дискусията за военната стратегия на Обама в Афганистан, коментира "Гардиън".

Председателят на комисията по външни отношения в Сената Джон Кери, демократ, приближен на президента Обама, каза, че изтеклите документи повдигат сериозни въпроси за истинската американска политика към Пакистан и Афганистан.

Документите съдържат информация за войната в Афганистан от 2004 до 2010 година. В тях се споменава и за срещата на пакистански бунтовници, на която е присъствал и високопоставен служител от пакистанското разузнаване, която вероятно е работел срещу американските войски в Афганистан.



ОТ ДНЕВНИК.БГ

ИМАЛИ ОЩЕ ТЪПАЦИ ,КОИТО ДА ВЯРВАТ НА АМЕРИКАНО-НАТОВСКИТЕ БАНДИТИ И ГРАБИТЕЛИ!АЛКАЙДА Е СЪЗДАДЕНА ОТ ЦРУ С ЦЕЛ ИЗВЪРШВАНЕТО НА ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ ,КОИТО          ДА СЛУЖАТ ЗА ОПРАВДАНИЕ НА АНТИЧОВЕШКИТЕ ВАРВАРСКИ НАПАДЕНИЯ  НАД ИРАК И АФГАНИСТАН!КОГА ЩЕ ИМА  МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО?КОГА ЩЕ ПЛАТЯТ ЗА МИЛИОНИТЕ НЕВИННИ ИЗБИТИ?



Тагове:   нареЧенавойна,


Гласувай:
6



1. dqd2 - Не, няма да има
27.07.2010 00:23
Горко на победените както се казва. Ирак, Иран, Афганистан, Сърбия постъпиха глупаво като си мислеха, че могат да се опънат на САЩ. Знаеха, че САЩ ще ги смачкат и пак не правеха това, което им се казва. Срещу силния не се рита, защото него не го интересува дали си прав или не. Той ще те премаже независимо от това и после ще пренапиеш правилата. Или в обратен ред, както се случва в световната политика. Иран заслужават да бъдат изтрити от картата, за назидание на всички остканали мечтатели утописти които си мислят, че САЩ не поръчват музиката. Да, не е правилно, но светът е несправедлив...
цитирай
2. tomcat - Изобщо не приемам такава пораже...
27.07.2010 00:57
Изобщо не приемам такава пораженческа позиция ,като твоята.Това е същото ,като да се предадеш преди още боя да е започнал, напомня ми на "преклонена главица ятаган не я сече".Но си прав до някъде в света действа не силата на правото ,а правото на силният!Ако сглупят да нападнат Иран мисля ,че това ще е последния пирон в ковчега на САЩ, това няма да е ,като Ирак.Може да ескалира даже в 3та световна.И сега вече търпимостта на тези геноцидални войни е достигнала критичната си точка.Всяка империя си намира майстора.......
цитирай
3. internationalist - tomcat
27.07.2010 02:48
толкова си прав,че не си далеч от абсолютната истина! Поздрави за публикацията!
цитирай
4. worldissue - Личното ми мнение е, че представ...
27.07.2010 16:28
Личното ми мнение е, че представяйки картината само в черно и бяло - тоест, че "САЩ (като страна) сама разиграва целия спектакъл с ислямските терористи и наркотиците", пречи на проследяването на всички участници и цели, които се крият зад случващото се. Действително, тази страна има основна вина за разрастването на ислямския тероризъм и скока на наркотрафика, но в основата на всичко това отново стоят частни икономически интереси, които не съвпадат напълно с държавните. Да вземем за пример Ирак - от тази авантюра, предвождана от обкръжението на Буш най-големи дивиденти измъкнаха частните компании (на първо място американските нефтени компании, частните военни компании и всички останали, получаващи милионни/милиардни договори за работа в тази страна). Печалбите не отиват в държавната хазна, а в банковите сметки на силните на деня, за които на първо място стоят личните користни и материални интереси, а не просперитета на държавата. Така че е важно да търсим хората, които взимат решения, а не просто страната като общо понятие
цитирай
5. tomcat - Да разбира се САЩ се управлява от ...
27.07.2010 18:21
Да разбира се САЩ се управлява от банки ,военно промишленият комплекс и шепа елитистични кръгове произхождащи от Харвард,Йейл,Принстън там са мозъчните тръстове на новият световен ред.Президентът е само един ПР агент ,който чете сценарий и нищо не зависи от него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tomcat
Категория: Политика
Прочетен: 1583845
Постинги: 46
Коментари: 842
Гласове: 558
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031