Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2018 19:14 - Великобритания ще продължи да подкрепя белите шлемове на Сирия въпреки връзките на Ал Кайда
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 444 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.06.2018 19:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Великобритания ще продължи да подкрепя белите шлемове на Сирия въпреки връзките на Ал Кайда

https://yournewswire.com/uk-to-continue-supporting-syrias-white-helmets-despite-al-qaeda-links/

11 май 2018 г. Ниам Харис Новини , Великобритания 0

image

Британският премиер потвърди, че Лондон ще продължи и дори може да увеличи подкрепата си за белите каски в Сирия.

Съобщението на Theresa Mays следва, след като САЩ спряха да финансират спорната НПО и доказателства, представени от Русия за фалшиви видеоклипове, направени от групата.

RT доклади: По време на макета на PMQ Матю Пеникьок, депутатът от Гринуич и Уолуич принуди премиера да продължи да финансира "Белите каски", официално известни като "Сирия гражданска защита", доброволна група, която работи в райони, контролирани от джихадистки и Свързани с Ал Кайда групи в Сирия.

 

   

"Въпреки постоянната заплаха от смърт ... спасителите на Белите каски никога не са спирали да спасяват живота на своите сирийци", каза Пенникок. "Миналата седмица администрацията на Тръмп замрази финансирането им от САЩ.

"С хиляди цивилни изпаднали в риск министър-председателят ще се засили, обещава на правителството да запълни недостига на финансиране, който сега съществува и да гарантира, че тези героични спасители могат да продължат работата си".

Май не се поколеба в отговора си, като похвали усилията на неправителствената организация за търсене и спасяване.

"Ние признаваме много важната и ценна работа, която правят белите каски", каза тя. "Те, както казва той, правят това в ужасно трудни условия. Те са невероятно смели да продължат с тази работа. "

Премиерът на Обединеното кралство обеща да преразгледа настоящия финансов пакет за белите шлемове, като намекна за по-нататъшно финансиране на пистата. "Ние ги подкрепяме, ние ще продължим да ги подкрепяме и моят справедлив приятел, международният секретар по въпросите на развитието ще потърси нивото на тази подкрепа в бъдеще", каза Май.

Въпреки че "Белите каски" казват, че действат единствено като импровизиран екип за спешно реагиране във време на криза, като твърдят, че героично са спасили повече от 70 000 души във война разкъсана Сирия, други се питат за мотивите си. Записите от Сирия многократно показват, че членовете на "Белите каски" подпомагат джихадистките групи, а множество разкази от цивилни показват, че само са помогнали на "собствените си" и използват цивилни, заловени в конфликт единствено за публичност.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39737698
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031