Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2010 19:36 - Екофашизъм!Отвратителен клип проповядващ лъжата за антропогенно причиненото глобално затопляне
Автор: tomcat Категория: Политика   
Прочетен: 6679 Коментари: 11 Гласове:
12



Видеото е озаглавено "Без натиск"/No pressure/ и показва как учителка промива мозъците на децата с човешки причиненото глобално затопляне и въглеродни емисии.След което взривява две от децата отказващи да се съгласят с глобалистката мантра относно климатичните промени.Клипът продължава  взривяването на други климатични скептици убити само,защото са дръзнали да изразят свое мнение !
Религията наречена глобално затопляне/климатични промени е само фасада, зад която стои нео-евгениката ,или планът за налагане на драконовски ограничения и редукция на човешката популация.

Опровержение на теорията за глобално затопляне

 

image

Това е презентация от Професор Боб Картър от Австралия. Той е палеонтолог, геолог и има повече от тридесет години опит като учен. В презентацията си той се опитва да опровергае теорията за глобалното затопляне като представя данните с които учените разполагат и ясно показва как конвенционалната теория е научно необоснована и данните по никакъв начин не я потвърждават.

 

 

Трябва да си призная, че създаването на този сайт беше мотивирано от филма на Ал Гор „Неудобна Истина“. Истината наистина е неудобна, но през последните няколко месеца имах възможността да погледна и върху алтернативните гледни точки и за съжаление (или не) сега мнението ми е различно. В теорията за глобалното затопляне има няколко фундаментални грешки. Първо интерпретацията на данните е напълно абсурдна. Ал Гор твърди, че през последните години има повишаване на температурата с темпове, които са прецедент и най-важното че хората са причината за тази промяна. Гледайки данните на всеки би му станало ясно че първо нивото на температурата е напълно нормално. Да по-топло е от последните 100 години, но ако човек се вгледа в температурните амплитуди хиляди години назад е очевидно че е имало много периоди в историята, когато е било дори още по-топло. Другият въпрос за бързата промяна също е ясен. Няма нищо ненормално в нивото на покачване, единствено начинът на разпъване на графиките във филма на Ал Гор предават идеята че това е нещо прецедентно, което не е така.

Друга теория, която е напълно неосновна е че СО2 е парников газ и е причина за проблема. Като доказателство за това Ал Гор представя две графики, едната с нивото на температурата и другата с това на СО2 в атмосферата. Ясно се вижда съответствието между двете стойности, но заключението е че при повишаване на СО2 се повишава и температурата. За съжаление данните от експериментите показват точно обратното, не СО2 повишава температурата, а е следствие. В други думи СО2 не е причината, а съпътстващ атрибут на по-високите температури. Освен това СО2 е един от газовете, които правят живота на планетата възможен и е основен участник във фотосинтезата при растенията. Ако го нямаше, може би и животът на земята нямаше да е същият.

Друго нещо което трябва да се изясни е разликата между замърсяване и промяна на климата. Докато замърсяването е реален и сериозен проблем, то не е причина за покачването на температурите.

Друг проблем според мен са компютърните модели и симулации, на които разчита Ал Гор, за да подкрепи тезата си. Нека да ни е ясно, факта че някой прави сложни алгоритми, компютърни симулации и измисля сложни термини изобщо не означава че е прав. Дори някои от най-абсурдните измислици в света на науката идват точно от такива хора, които си мислят че са разгадали тайната на природата, като Дарвин, но нека не се отклоняваме. Учените не могат да кажат какво ще е времето след седмица, а смятат че разбират глобалното затопляне.

Да не говорим че учените които цитира Ал Гор не съществуват. Докладите са пълни с хора, които изобщо не знаят че са включени във тях. Някои изобщо не са се раждали. Лъжа е също това че има консенсус. Единственото по което има консенсус е факта че в последните години температурите се повишават, но е и по причината.image





Тагове:   клип,


Гласувай:
12


Вълнообразно


1. vmir - Толкова си зле, че не си струва да се говори.
08.10.2010 20:12
цитирай
2. tomcat - Благодаря че се отби
08.10.2010 20:16
Благодаря че се отби
цитирай
3. genadi2000 - Мокрите сънища на чифутите за световно господство...
11.10.2010 02:16
... където несъгласните ще бъдат унищожавани просто с натискане на едно копче...
цитирай
4. анонимен - ****
15.10.2010 17:51
Проблема е, че чеовк не може да се вгледа в температурите хиляди години назад, защото данни се събират едва от стотина години. И промяната на климата хич не е измислица и нагласено, ами си е факт. Ако някой каже, че последните години има пролет и лято....
цитирай
5. tomcat - Може чрез проби от ледовете, пал...
15.10.2010 21:18
Може чрез проби от ледовете ,палеонтологични ,животински и растителни останки и сондажи!Така знаем за климатичнаята история на земята,така знам за ледниковия период за средновековния топъл период!Обект на спора не са климатичните промени а тяхната причина и по точно антропогенната!Климата е едно сложно и много променливо явление зависищо от много фактори ,някои от тях биват от космичен характер даже ,като интензитета на слънчевата радиация например.Климата се е променял драстично през цялата история на земята,много преди да има хора или индустриална дейност, именно затова се чудя как намериха точно хорта виновни за една или друга промяна на едно по принцип крайно променливо явление !
цитирай
6. mglishev - Хубав постинг,
18.10.2010 01:17
а екофашистите са за бой.
цитирай
7. анонимен - Мислил съм по тия въпроси, защото смятам, че дейността на хората е абсолютно
20.10.2010 08:00
нищожна в сравнение с природните фактори и ще приведа някои доказателства.
Първо, цялото население на Земята не е толкова голямо. Ако отделим на всеки човек 1 кв. м. и ги наредим един до друг, всички жители на Земята ще се съберат на територията на Украйна (с площ 607 000 кв. км.), а Украйна дори не се вижда от космоса.
Второ, при изригванито на един голям вулкан на височина от 30 до 80 километра във атмосферата се издига такова огромно количество вредни газове, каквото човечеството никого няма да произведе.
Науката вече е доказала непрекъснатите колебания в климата на Земята. Последния голям ледников период е бил преди 12000 години а Големият и Малкият сребърници са били съответно преди 6000 и 4000 години. При всички тях, нивото на световния океан се е колебаело до 200 метра а ледове с дебелина до 2 км са стигали чак до Дунав. А тогава не е имало фабрики и автомобили.
По-нататък е излишно да се спори.
цитирай
8. анонимен - Tomkat, за да не се чудиш защо vmir те ...
09.11.2010 08:34
Tomkat, за да не се чудиш защо vmir те нарича шоп-той има уебкаунтер, наблюдава ай-пи-тата на тези които влизат при него, и т.н.Трепери като лист някой да не го обиди, да не му го върне, трие коментари, манипулира постовете си.
цитирай
9. анонимен - значи, Николайчо
26.11.2010 01:47
възможно било, човек да промени мнението си и възгледите си.Преди време сигурно страстно щеше да отстояваш позицията на Ал Гор, а сега си порастнал, помъдрял си ! Дали не можеш да се понапънеш и да порастнеш още малко , та да разбереш, например, че иранският президент е толоково достоверен източник, колкото и Ал, или да спреш с глупости от рода на : " Холокоста не съществува".
цитирай
10. tomcat - Моля, къде съм твърдял, че холок...
29.11.2010 12:36
Моля, къде съм твърдял ,че холокоста не съществува!?Къде ме пращаш въобще?А колкото до политиката на САЩ и истината за 9/11 съм я разбрал много преди да знам кой е тоя Ахмединеджат, той само посочва очевидното нищо повече!
цитирай
11. анонимен - Ха! Винаги задавам на затоплистите ...
09.01.2011 12:02
Ха! Винаги задавам на затоплистите два въпроса. Първият е, защо никога върху гръцка и римска керамика не се виждат силуети на хора, облечени дебело. Вторият - защо когато преди около 1100 години викингите, вадени от Лейф Ериксон достегнали да мястото, известно днес като най-големия остров на Земята, са то нарекли Грьонланд (Зелена земя). И колко петролни рафинерии са действали тогава. Кушел е прав, един вулкан може да види сметката на живота. Преди 75 000 години мегавулканът Тоба на о-в Суматра изригнал десет хиляди пъти по-мощно от Етна. Средната тепература на Северното полукълбо паднала на 10 градуса. Населението на Земята е намаляло 10 пъти, три четвърти от от растителния свят на Северното полукълбо е загинал. Подобно нещо в момента се пече и в Йелоустоун и никой не знае кога ще е точно - утре или след 1000 години. При днешният пренаселен свят последиците ще са ужасяващи. И на този фон някой да ми твърди че човек унищожава глобално природата (за локални щети не споря) - хайде стига, моля ви се!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tomcat
Категория: Политика
Прочетен: 1583864
Постинги: 46
Коментари: 842
Гласове: 558
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031